A grapefruit mag ereje

A grapefruit a citrusfélékhez sorolható. Az örökzöld gyümölcsfát a 18. század közepén fedezték fel Barbados-szigetén. Először a karibi térségben volt igazán elterjedt, mára azonban világszerte termesztik a trópusi és szubtrópusi területeken is.

Ma már Izraelben, Jordániában, Dél-Amerikában, Amerikában, Dél-Afrikában és Délkelet-Ázsiában termelik a legtöbb grapefruitot. Európában – Spanyolországot és Portugáliát kivéve – nem él meg. Nyers gyümölcsként fanyar, kesernyés íze miatt kevésbé népszerű, de gyümölcssaláták, gyümölcskoktélok, frissen sajtolt gyümölcslékeverékek,limonádék,teák ízesítőjeként kitűnően használható.

A grapefruit mag kivonat aktív összetevői számos kedvező tulajdonsággal rendelkeznek. A kivonat erősíti a szervezet védekezőképességét a baktériumok, gombák és vírusok ellen. Káliumot, pektint, nyomelemeket is tartalmaz. C-és E-vitamin tartalmának köszönhetően a szervezetben antioxidáns hatást fejt ki. A grapefruit mag kivonatban található bioflavonoidok hatékonyan támogatják az immunrendszert.

A grapefruit mag felhasználási lehetőségei változatosak. 20-25 éve kezdték szélesebb körben alkalmazni paraziták, vírusok, baktériumok és gombák által okozott külső és belső fertőzések kezelésére. Klinikai vizsgálatok szerint 800-féle vírus és baktérium, 100 fajta gomba és bizonyos paraziták ellen találták eredményesnek.