Pályázati információk

Támogatások

Az alábbiakban tesszük közzé az Európai Unió támogatásával megvalósult project adatait. 

UntitledKattintson a jelenleg elérhető projektismertetők valamelyikére:

Telephelyfejlesztés a Herbária Zrt-nél

Projekt leírása: 
A Herbária Zrt a DAOP-1.1.1/E-12 pályázati kiíráson, 81 200 084 forintos beruházáshoz nyert 44 660 046 Ft támogatást a Székkutasi gyógynövény feldolgozó és csomagoló üzem fejlesztésére.

A fejlesztés az alábbi részekre bontható:
A meglévő gyógynövény alapanyagraktár teljes körű újjáépítése:
Az alapanyagraktár még az 1950-es években épült. A raktár műszaki és higiéniás okokból sem felelt meg az egyre magasabb elvárásoknak. Az újjáépítés során a raktár oldalfala és a tetőszerkezete újjá lett építve, szigetelt szendvicspanelből, ennek eredményeképpen a nyári, jelenleg már kirívóan meleg hőmérsékletek esetén, hűvösebb helyen tudjuk tárolni a feldolgozásra váró gyógynövény alapanyagokat. Újraépült a raktár teljes villamos hálózata a hatóságok által igényelt automata tűzjelző berendezéssel, és a szükséges tűzi víz biztosításával egybekötve. Az alapanyagraktár padozata mosható és porózusmentessé vált, ami az alapanyag tárolás alapfeltétele. Az átépített raktár teljes egészében megfelel az egyre szigorodó műszaki és minőség biztosítási előírásoknak.

A Régi szárító épület tetőcsere, felújítása:
A szárító átalakított épülete több mint fél évszázada állja az időjárás rohamait, éppen ezért több helyen már nem látta el az alapvető funkcióját, nem tudta biztosítani a szárító épület nedvesség mentességét. A tető átépítése során az egész épület teteje bontásra került, és modern panelek felhasználásával az épület új tetőzetet kapott. A tető cserével egyidejűleg a villamos hálózat is modernizálásra került, illetve az egész épület egy belső tisztasági festést kapott.

Gyógynövény feldolgozó üzemrészek modernizálása: (feldolgozó csarnok, vágóterem)
Mindhárom feldolgozó rész esetében, a minőségbiztosítási elvárások biztosítása miatt a helységeket fel kellett újítani. Bár szerettük volna a régi gyógynövény feldolgozó csarnokok belső tereit eredeti, régi favázas állapotában megőrizni, de a higiéniás feltételek biztosítása miatt ez nehezen volt megoldható. Ezért szükségessé vált álmennyezet kiépítése, a padló résmentessé tétele, villamos modernizálás, tisztasági festés. A feldolgozó üzemrészek felújítása után az üzemrészek alkalmasak lettek a gyógyszergyártási engedéllyel is rendelkező csomagoló üzem számára, az alapanyagokat előírásoknak megfelelő körülmények mellett és megfelelő minőségben elkészíteni.

Új szárító beszerzése:
A régióban a gyógynövények termesztésének és gyűjtésének újbóli felvirágoztatását tervezzük. Az üzem területére egyre nagyobb mennyiségben érkező friss gyógynövény szárítását, a meglévő szárító kapacitásunk nem bírta mindig teljesíteni. A beszerzésre került új berendezés egyrészt növeli szárítási kapacitásunkat, másrészt így jobbá válik a szárítás hatásfoka. A beszerzésre került Sirokkó 72 szárítót a Balmazújvárosi üzembe már használjuk, és az eddigi tapasztalatok igen pozitívak.

Kedvezményezett neve és elérhetosége : Herbária Zrt. 1135 Budapest, Csata u.27. tel.: 06-1-288-6700

Közremuködo szervezet: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 6726 Szeged Közép-fasor 1-3.

Projekt címe: Telephelyfejlesztés a Herbária Zrt-nél

Projekt azonosító száma: DAOP-1.1.1/E-12-2013-0174

Támogatási összeg: 44 660 046 Ft

Untitled1

 

 Gyógynövényalapú kozmetikai termékek gyártási technológiájának fejlesztése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósul meg.

Projekt leírása: Projekt leírása

A Balmazújvárosi kozmetika épület az 1970-80 években épült, az akkori higiéniás és kozmetikai gyártási előírások figyelembevételével. Az elmúlt évek során a kozmetikai gyártásra vonatkozó hazai és európai előírások egyre szigorúbbá váltak, így, hogy az épület teljes egészében megfeleljen az előírásnak, jogszabálynak a következő belső (nem építészeti engedély köteles) átalakításokat kell elvégezni benne. Az öltözői részen ki kell alakítani mind a női mind a férfi munkavállalók számára egy fekete-fehér öltözőt. A kialakítás lényege az, hogy az üzemben csak olyam munkavállaló dolgozhat illetve olyan külsős karbantartó, ellenőr stb. tartózkodhat aki, áthaladt ezen a zsilip rendszeren, a fekete-fehér öltözőkben vagy átöltözik tiszta munkaruhába, vagy látogatók esetén megfelelő védőruhát, védőcipőt, védősapkát húzott. A külső ruhákat a fekete (szennyezett) részen kell levetni, a két öltöző közti szociális részen áthaladva, a fehér öltözőben pedig a fehér (tiszta), munkaruha felvételével lehet bejutni a gyártó részre. Az öltözőt a gyártó résszel kétszintes lépcsőház, közlekedő épületrész köti össze. Az épületrész tisztasági festése és javítások elvégzése fog megtörténni. Ebben az épületrészben találhatóak a gyártó rész szociális helységei. A közlekedő mindkét szintjén található szociális rész, szintén felújításra szorul. Mindegyik szociális helység első részére egy előteret kell leválasztani. A kozmetikai csarnok felső szintjén, a gyártó részen mosható oldalfalak kialakítása, állmenyezett építése, meglévő padlóburkolatok javítása szükséges. A gyártó rész elválasztása az alap- és csomagolóanyag raktári résztől, függőleges mosható oldalfallal. A raktárak (alap- és csomagolóanyag) tisztasági festése is megvalósul. A kozmetikai csarnok felső szintjén található labor esetében, szintén állmenyezett építés, meglévő padlóburkolat javítása, mosható oldalfalak kiépítése lesz elvégezve. A csarnok alsó szintjén mosható oldalfalak készülnek, a padló egésze új padlóburkolatot kap. A gyártó részek a felső szinthez hasonlóan függőleges mosható oldalfalakkal lesznek elválasztva a készáru raktártól és az átvevő résztől. A készáru raktár és az alap-, csomagoló- és készáru átvevő rész tisztasági festést kap.

Az előzőekben részletezett belső építészeti átalakításokkal elérjük azt, hogy egy önálló, fehér térben végzett gyártást tudunk végezni az üzemünkben, megfelelően elválasztva a külső fekete és a raktár szürke terétől. A gyártó- és raktárcsarnok egészében megfelelően elkülönülnek a gyártás részei, alap- és csomagolóanyag raktárak, gyártórészek, és a készáru raktár. A megfelelő tisztaságú gyártási körülményt szavatolni tudjuk, a gyártás során a keresztszennyeződés pedig lehetetlen, hiszen a munkafolyamatok térben és időben egyaránt jól elkülönülnek.

A pályázatban az alábbi berendezések, gépek kerülnek beszerzésre:

Földfelszíni alkoholtároló tartály, hozzá szervesen csatlakozó alkohol kúttal: A gyógynövény alapú kozmetikumok egyik legfőbb összetevője az alkoholos gyógynövény kivonat. A gyógynövény kivonat elkészítéséhez nagy mennyiségű alkoholra van szükség. A Balmazújvárosi üzemben az alkohol tárolása és kiadagolása egy több mint három évtizede, a földfelszín alá telepített berendezés segítségével történik. Ez a berendezés az elmúlt évek során a többszöri felújítás, karbantartás ellenére igen elavulttá vált, cserére szorul. Az újonnan beszerzésre kerülő tartály sokkal biztonságosabb, környezetkímélőbb az előzőnél, a hozzá tartozó kiadagolást végző kút pedig megbízhatóbb, kapacitása magasabb.

Kozmetikai kiszerelő berendezés:

A berendezés alkalmazásával, sokkal gyorsabban és magasabb minőségben fog történni a kozmetikai termékeink kiszerelése. Jelenleg a termékek kiszerelését egy közel negyven éves töltogép végzi, a megtöltött kozmetikai flakonokra pedig a kupakokat kézi erővel szorítják rá. A gép alkalmazásával az üres flakonok behelyezése után a berendezés elvégzi nagy pontossággal a flakonok töltését. A berendezés alkalmas lesz többfajta termék kiszerelésére, illetve más alakú és űrtartalmú flakonok töltésére. A töltő berendezés teljesítménye közel két-háromszorosa lesz a jelenlegi berendezésnek, tehát a késztermékek piaci volumenek esetleges növekedése esetén is nagy biztonsággal tudja a termékek piaci jenlétét biztosítani.

Címkéző gép:

A Herbária által forgalmazott kozmetikai termékek címkézése, a flakonok egyedi design-ja miatt igen körülményes. Sajnos egyfajta címkéző géppel nem tudjuk az összes flakonfajtát címkézni, mert a flakon alakja és formája igen eltérő. Egy új termékcsalád bevezetése miatt, új címkéző gép beszerzését tűztük ki célul. A címkéző gép teljesítménye alkalmas lesz arra, hogy a reményeink szerinti igen magas hazai és esetleges nemzetközi igényeket biztosítja.

Futószalagok:

Az előbb említett berendezések beszerzése mellett szükség van a berendezések között lévő távolság lefedése és a gyártási sor megfelelő kialakítása miatt futószalagok alkalmazására. A futószalagok használatával a termékek közvetlenül a töltő, záró gépről a flakon alakja szerinti címkéző géphez jutnak, onnan pedig a gyűjtőcsomagolást végző munkavállalóhoz. Az így kialakított gyártó sor biztosítja a termékek optimális, megfelelő minőségű kiszerelését és csomagolását. A sor elején felhelyezésre kerül az üres flakon, a végén pedig megtörténik a késztermékek gyűjtőcsomagolása.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Herbária Zrt. 1135 Budapest, Csata u.27. tel.: 06-1-288-6700

Közreműködő szervezet: Mag Zrt. személyes ügyfélszolgálat : Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

levélben ügyfélszolgálat: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) 1539 Budapest, Postafiók 684.

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617

Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

Innovációs fejlesztés a Herbária Zrt-nél

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósul meg.

Projekt leírása:

Szén-dioxidos kártevő mentesítő: Új gép üzembeállítása a kártevő mentesítésre: a gép működése az oxigén hiányos állapot előidézésén alapul. A berendezés működése során az oxigénben dús levegőt beinjektált gáz szorítja ki (pl. széndioxid, nitrogén), mossa át, ciklikus üzemben. A gázosítás a kiszorítás/öblítés elvén működik, minden átmosást ülepítés követ, majd kiszorítás. Ez a ciklus egészen 1-5 %-os oxigén szintig ismétlődve van, majd ezt több napos szinten tartás követ. Ezt követően a kiöblítés következik. A kiöblítés egy kémény segítségével nagy intenzitással történik, ami biztosítja a megfelelő eloszlását a kezelő gáznak. A kiöblítés után megtörténhet a kártevő mentesített gyógynövény kipakolása. A mentesítés során mérgező gázokat nem alkalmazzunk. Az Európai-Unió nyugati államaiban már bevett szokás az oxigén elvonással működő kármentesítő alkalmazása, míg hazánkban a gyógynövény feldolgozási piacon a berendezés üzembeállítása újításnak minősül.

Keverő berendezés: A berendezés használatával a különféle alapanyagok keverését, homogenizálását megfelelő minőségben el tudjuk készíteni, ami elősegíti termékeink könnyebb értékesítését, hiszen eggyel magasabb termelési fokozatban tudjuk értékesíteni a gyógynövény alapanyagokat. A keverés során elérjük, hogy nem alapanyagként hanem félkész termékként kerülnek értékesítésre. Hasonló keverő berendezés már működik a teagyártó üzemrészben, de az a késztermék gyártás előkészítési munkáit végzi, a jelenleg beszerzett pedig a gyógynövény alapanyag feldolgozását segíti.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Herbária Zrt. 1135 Budapest, Csata u.27. tel.: 06-1-288-6700

Közreműködő szervezet: Mag Zrt. személyes ügyfélszolgálat: Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

levélben ügyfélszolgálat: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) 1539 Budapest, Postafiók 684.

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617

Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

Gyógynövény alapú natúrkozmetikumok összetételének kutatása és fejlesztése a Herbária Zrt-nél

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt leírása: A Herbária Zrt. sikeresen elnyerte a “Gyógynövény alapú natúrkozmetikumok összetételének kutatása és fejlesztése a Herbária Zrt-nél” pályázatot. A Zrt. termékeit vásárló fogyasztók között egyre nagyobb az igény a natúr termékek iránt. A projekt segítségével ezt az igényt szeretné kielégíteni a Herbária Zrt. A projekt célja két sikeres termékcsalád natúrkozmetikai változatának kifejlesztése. A Bánfi hajápolási termékcsalád (sampon, hajbalzsam, női és férfi hajszesz) amely mustár, majoránna és boróka kivonatot tartalmaz, pozitívan hat a hajhagymák és a fejbor egészségére. A cserszömörcés szájápolási termékcsalád (citrom, keserű mandula, és mentol ízesítéssel) a cserszömörce levél és a kakukkfű speciális kivonatát tartalmazza. A gyógynövények fertőtlenítő hatásúak, csökkentik a fogíny gyulladását és vérzését, toroköblögetésre is kiválóan alkalmas. A projekt során vizsgáljuk a termékek alapanyagait, a felhasznált növényi kivonatokat, kialakítjuk az új receptúrákat és próbagyártásokat végzünk.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Herbária Zrt. 1134 Budapest, Dózsa György út 144. tel.: 06-1-288-6700

Közreműködő szervezet: Mag Zrt. – személyes ügyfélszolgálat: Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

levélben ügyfélszolgálat: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) 1539 Budapest, Postafiók 684.

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617

Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

Technológiai fejlesztés a Herbária Zrt. székkutasi és balmazújvárosi üzemében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt leírása: A Herbária Zrt. a pályázat segítségével vásárolt gépek beüzemelésével a balmazújvárosi és a székkutasi üzem fejlesztését valósíthatták meg.

2 új gép rövid leírása

A TC-SA félautomata tabletta beszámláló berendezés üzembe állításával, társaságunk egy új a (Herbária Zrt.-nél eddig még nem található) termékcsoport gyártását, csomagolását kezdte el. A gép működése során a precizitás, pontosság megfelelő, a termékek közti átállási idő minimális. Reméljük az új kapszula, tabletta termékek gyártásával, csomagolásával és a Herbária márkanév használatával, társaságunk egyre nagyobb szerepet fog játszani a piac ezen termékei között.

Az FT 1000 TT típusú automata tubustöltő kozmetikai üzemünkben történő beszerzését követően, a termelésünk biztonságosabbá és gyorsabbá vált, köszönhetően az új gép precizitásának és gyorsaságának. A gép használatával az egyre növekvő kereskedelmi igényeket (tubusos termékek esetében) biztonságosan ki tudjuk szolgálni, a gép által végzett töltési folyamat minősége pedig a legmagasabb elvárásokat is kielégíti.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Herbária Zrt. 1134 Budapest, Dózsa György út 144. tel.: 06-1-288-6700

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Mag Zrt.  személyes ügyfélszolgálat : Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

Levélben ügyfélszolgálat: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) 1539 Budapest, Postafiók 684.

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617

Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

  

Vállalatirányítási rendszer fejlesztése a Herbária Zrt-nél

Projekt leírása :  A Herbária Zrt. a pályázat segítségével kívánta szélesebb körben hozzáférhetővé tenni a cég saját előállítású termékeit. Ennek eszközeként a piac igényeihez igazodva az online vásárlás lehetőségének elérését célozta meg, ezért hozta létre (www.herbaria-webaruhaz.hu), amely tartalmazva a kötelező arculati elemeket, illeszkedik a cég arculatához, szerkezeti felépítése felhasználóbarát. Az online felhasználó vásárlás nélkül is juthat fontos információkhoz adott termékkel kapcsolatban, megoldást kapva a problémájára és egyúttal lehetőséget is arra, hogy a termékekhez kényelmesen jusson hozzá.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Herbária Zrt. 1134 Budapest, Dózsa György út 144. tel.: 06-1-288-6700

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Mag Zrt.  személyes ügyfélszolgálat: Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

levélben ügyfélszolgálat: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) 1539 Budapest, Postafiók 684.

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617

Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

Nemzet Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

 

EU-konform gyógy- és fűszernövény termékek minőségi paramétereinek és biológiailag aktív hatóanyagainak innovatív kutatás-fejlesztése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt leírása: A projekt keretében létrehozunk egy komplex, szolgáltatási feladatok ellátására és akkreditációra alkalmas laboratóriumi rendszert. Megkezdjük új, minőségorientált, EU konform gyógynövény alapanyagú termékek kifejlesztését a “Tradicionális Növényi Gyógyszerkészítmény” illetve “Étrend-kiegészítő” kategóriákban. Az új termékek és a jelenleg használt gyógynövények előírásoknak megfelelő mikrobiológiai tisztaságát új eljárással, EU által elfogadott, korszerű gőzsterilizáló berendezés beszerzésével, üzemünkbe termelésbe állításával valósítjuk meg.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Herbária Zrt. 1134 Budapest, Dózsa György út 144. tel.: 06-1-288-6700

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Mag Zrt. személyes ügyfélszolgálat : Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

Levélben ügyfélszolgálat: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) 1539 Budapest, Postafiók 684.

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617

Hiperhivatkozások: Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

 

Technológiai fejlesztés a Herbária Zrt-nél

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt leírása:

A pályázat keretén belül két új berendezés került beszerzésre, egy automata tea-filterező gép (EC 12/B CE automata) a székkutasi üzemünk és egy kovaföldes szűrő (Padovan) a balmazújvárosi üzemünk számára.

Székkutasi üzemünkben az új, korszerű automata tea-filterező üzembeállításával, az üzem teljesítménye nőtt, hiszen a gépeink száma gyarapodott, az új gépen található műszaki fejlesztések miatt a tea kiszerelés pontosabb, magasabb elvárásoknak megfelelő lett. A gép üzembe állításával biztosítani tudjuk a piac által egyre jobban növekvő gyártási volument és minőséget.

A gép rövid leírása: Az automata tea-filterező gép működése során a betáplált ömlesztett gyógynövény filter alapanyagot a megfelelő töltősúly bemérése után egyen filterbe teszi, az elkészített egyen filtert egyenként előre nyomott aromazáró papírborítékba helyezi. Az így elkészült aromazárt filter borítékokat 20 darabonként előrenyomott falt kartonba rakja.

A balmazújvárosi üzemünk számára egy Padovan típusú kovaföldes szűrő berendezés került beszerzésre. Az elmúlt időszakban az üzemünkbe borászati lapszűrőt használtunk az elkészített kivonataink szűrésére. A jelenleg beszerzett kovaföld szűrő más szűrési technológián alapszik, a kovaföld felhasználásával a szűrési hatékonyság és szűrési teljesítmény sokkal magasabb a lapszűrőhöz képest a berendezés üzemeltetése pedig költséghatékonyabb. Az új szűrő használatával az egyre szigorodó minőségi előírásoknak teljes mértékben megfelel a technológiánk.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Herbária Zrt. 1134 Budapest, Dózsa György út 144. tel.: 06-1-288-6700

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Mag Zrt.  személyes ügyfélszolgálat: Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

Levélben ügyfélszolgálat: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) 1539 Budapest, Postafiók 684.

Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617

Közreműködő szervezet: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.h