Tízórai és uzsonna csomag-természetesen és olcsón

Az iskolakezdés első megpróbáltatásait már lassan kiheverik mind a szülők , mind pedig a gyerekek. A gyerekek is lassan megkapták első osztályzataikat!

Amíg a tanév tart, a szülők mindennapos kérdése, hogy a közös reggelin kívül, napközben mivel töltheti meg gyermekünk a pocakját egészségesen és ráadásként még olcsón is. Ez a probléma még akkor is fennáll, ha a gyerek nem válogat az ételek között.

Az ebéd kérdése sok esetben a közös menzával megoldott. Ám a tízórai és az uzsonna még mindig nyitott kérdés. De vajon hogyan oltsa szomját napközben gyermekünk? A megfelelő folyadékbevitel miatt ugyan nagyon praktikusnak tűnik az iskolai büfékben kapható üdítők, azonban éppen csak egy mozdulat az előző este elkészített, ízesített és reggelre már meghűlt teát egy megfelelő műanyag palackba önteni.

A gyerek teák választásánál fontos szempont, hogy ne tartalmazzon koffeint ezért a fekete teák főzése kerülendő. A gyerek teák kedvelt alapanyaga a ROOIBOS tea, mert nem tartalmaz koffeint és magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, ennek köszönhetően a szervezetre gyakorolt élettani hatása is kedvező, amely gyógynövényekkel egészül ki, nevezetesen csipkebogyó húst, áfonyabogyót és bodzabogyót is tartalmaz.

A HerbaKids gyerek tea zamatos erdei gyümölcs és málna ízét is a hozzáadott rooibos teszi különlegessé. A teát natúr is fogyaszthatják vagy akár mézzel, citrommal is ízesíthetjük. A koffein tartalom mellett érdemes ügyelni arra, hogy a cukor tartalmát is alacsonyan tartsuk a készített italnak. Aki a pénzügyi oldalát nézi a teakészítésnek, az sem fog csalódni, hiszen árban igazán kedvezően jöhetünk ki.  Fél liter tea elkészítése nem kerül annyiba, mint egy fél literes cukros üdítő és ráadásul még egészséges is.

Az ital mellett a szendvics is nagyon fontos. Fontos szempont a tízórainál, hogy legyen tartalmas, tápláló és könnyen emészthető. Csomagolásnál ne feledkezzünk meg a praktikusságról. Törekedjünk arra, hogy a csomagolt szendvics mellé kerüljön mindig valamilyen zöldség, paprika vagy salátalevél. Vaj helyett esetleg használhatunk csemege tormát vagy májkrémet illetve vajkrémet is. A kiadós szendvics tízóraira elég energiát ad a gyerekeknek ahhoz, hogy a közös ebédig megfelelő mennyiségű energiával legyenek ellátva. Két fontos dolog még kerülhet az elemózsiás táskába, ez a gyümölcs és esetleg egy müzli szelet vésztartaléknak.

Az egészséges táplálkozásról sokaknak a nyűgös készülődés és csomagolás jut eszébe. Ellenben ha előre tervezetten vásárolunk és készülünk elő a reggelihez, akkor rövid idő után tapasztalni fogjuk, hogy egyrészt a pénztárcánkban több pénz marad, másrészt pedig nem csak nekünk szülőknek lesz teljesen természetes a tízórai és uzsonna elkészítése, hanem a „hazai ízekhez” gyermekünk is ragaszkodni fog. Ez pedig igazán jó ajándék egy édesanyának!