Csokis kókuszos zabkeksz

Hozzávalók:
• 200 g szobahőmérsékletű vaj
• 100 g cukor
• 10 g vaníliás cukor
• 1 tojás
• 170 g Herbária zabpehely liszt
• 180 g Herbária zabpehely
• 25 g kókuszreszelék
• 25 g kókuszpehely vagy kókuszchips
• 50 g étcsoki pasztilla (vagy darabokra tört étcsoki)
• 1 kávéskanál őrölt gyömbér - kihagyható
• 12 g sütőpor
• 1 csipet só


Elkészítés:


Előveszünk két edényt. Az egyikben kikeverjük a vajat, cukrot, vaníliáscukrot és tojást. A másikban összekeverjük lisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, kókuszpehellyel, csoki pasztillával, őrölt gyömbérrel, sütőporral és a sóval. A vajas, cukros tojásos keverékkel összekeverjük a lisztes részt, jól összedolgozzuk a tésztát, diónyi golyókat formálunk, sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk őket és kilapítjuk korong formájúra. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük őket.