Zabkorpás túrógombócok
Zabkorpás túrógombócok
Hozzávalók 6-7 nagyobb gombóchoz:
• 25 dkg tehéntúró
• 6-7 ek. Herbária® zabkorpa
• 1 db tojás
• 2-3 ek. Herbária® eritrit
• vaníliarúd kikapart belseje
• 1/2 mk. só
A forgatáshoz:
• 10 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez:
• idény gyümölcs
Vagy:
• ízlés szerint joghurt, tejföl
Elkészítés:
1. A villával összetört túrót alaposan összekeverjük a zabkorpával, a tojással, a cukorral, a sóval, majd minimum 20 percig állni hagyjuk hűtőben (legoptimálisabb, ha 1 éjszakára bent hagyjuk), hogy a zabkorpa magába szívja a nedvességet.
2. Vizes kézzel kisebb-nagyobb gombócokat készítünk, és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, az újraforrástól számítva még kb. 2 percig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
3. A vízből kiszedve, alaposan lecsepegtetjük őket, majd megforgatjuk a száraz serpenyőben picit megpirított kókuszreszelékben. Tálaláskor idény gyümölccsel vagy ízlés szerint joghurttal/ tejföllel tálalhatjuk.