Tippek, Trükkök, Tanácsok a Herbáriától I.

A jelenlegi vírushelyzetben gyakran tanácstalanul állunk mit tehetünk egészségünk védelmében, kinek higgyünk a sok elhangzott információból.

Mi a Herbáriánál arra törekszünk, hogy segítsük vásárlóinkat az egészségük megőrzésében.

A Herbária egyik kincse az elmúlt évtizedekben felhalmozott gyógynövényes tapasztalat. Ezen alapul termékeink hatása, és ezt a tudást adják át a munkatársaink nap, mint nap vásárlóiknak. Azért dolgozunk, hogy ez a továbbiakban is így legyen, és a gyógynövények egészségvédő, gyógyító, szépítő erejéből minél többen részesülhessenek.

Lássunk pár jó tanácsot, terméket, amik hasznunkra válhatnak ezen időszak átvészelésére.

A nagy rendezvényeket, csoportosulásokat sajnos mostanában kerülni érdemes, tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot másoktól! Ha mégsem tudjuk elkerülni a kisebb baráti összejöveteleket, welcome drink-ként fogyasszunk egy kis teát, mely készülhet Bíbor kasvirágból vagy Csipkebogyóból is, hogy ezekkel is erősítsük kicsit ellenálló képességünket.



A Bíbor kasvirág hajtás (echinacea) immunrendszert erősítő hatású. Meghűléses megbetegedések, felsőlégúti és húgyúti fertőzések megelőzésére, kiegészítő kezelésére használható (Forrás: WHO Monographs)







Csipkerózsa áltermés (Rosae pseudo-fructus (sine seminibus) tasakolt vagy filterezett formában: alkalmazható meghűléses megbetegedések kiegészítő kezelésére. C-vitamint tartalmaz (Forrás: ESCOP Monographs)





Ha betartottuk a személyi és környezeti higiéniára fontos intézkedéseket, akkor nem maradt más hátra, mint a legfontosabb lépés, szervezetünk ellenálló-képességének erősítése, karbantartása.

Immunrendszerünk karbantartása sokkal komplexebb feladat annál, mint aminek látszik. Elsősorban fontos, hogy tegyük helyre táplálkozásunkat, ugyanis a tápcsatorna, bélmikrobiom állapota nagymértékben járul hozzá immunrendszerünk egészséges működéséhez. Együnk tehát idény zöldségből/gyümölcsből legalább napi 400 g-ot. Kerüljük a finomított élelmiszereket és a hozzáadott cukrot.

Mindezek mellett sportoljunk heti rendszerességgel!

Ha azonban mégis azt érezzük, immunrendszerünk egy kis támogatásra szorul, bátran ajánljuk portfóliónkból az alábbi termékeket!

Herbária C+D-vitamin étrend-kiegészítő tabletta rutinnal (60 db-os): A D3-vitamin egy zsíroldékony vitamin, mely szerepet játszik testünk immunfolyamataiban is, a C-vitamin pedig szintén hozzájárul szervezetünkben az immunrendszer normál működéséhez. A készítmény extra nagy mennyiségben tartalmaz D-és C-vitamint, valamit a C-vitamin hatékonyságát fokozó rutint, így megfelelő táplálkozás mellett alkalmas az étrend kiegészítésére.













C-vitamin pótlására ajánljuk még a Herbária Retard C-vitamin 1000 mg étrend-kiegészítő tablettát is!

Propolisz + Ginzeng étrend-kiegészítő tabletta: A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A ginzeng pedig támogatja az immunrendszert és hozzájárul a normál vérkeringéshez.

Homoktövis kapszula: A homoktövis (Hippophae rhamnoides) termését a tibeti gyógyítók már régóta alkalmazzák, magas természetes C-vitamin tartalma miatt hatékony kiegészítője lehet étrendünknek. A kasvirág (Echinacea purpurea) magas polifenol tartalommal rendelkező gyógynövény, segíti a szervezet ellenálló képességének megerősödését, a népi gyógyászatban hatalmas jelentőségű gyógynövény. A készítmény a két értékes növényi hatóanyag mellett C-vitamint is tartalmaz, ami hatékonyan támogatja az immunrendszer optimális működését.

Grapefruit kivonat C-vitaminnal: A grapefruit gyümölcsöt az 1600-as években fedezték fel Barbados-szigetén a botanikusok. Nem csak a gyümölcshús, hanem a grapefruit magja is értékes összetevőket tartalmaz. A C-vitamin pedig hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.