Tippek, Trükkök, Tanácsok a Herbáriától II.

Ebben az időszakban, amikor szinte a higiénia a legfontosabb fegyverünk, a Herbária segítségünkre lehet abban is, hogy mindezt a gyógynövények erejével kiegészítve biztosítsuk családunknak!


Hazaértünkkor vehetünk egy finom frissítő fürdőt, melyhez ideális vadonatúj tusfürdő termékcsaládunk, férfiak (Herbária Intense férfi tusfürdő - borsmenta kivonattal), illetve hölgyek részére (Herbária Calendula női tusfürdő körömvirág kivonattal és D-panthenollal vagy Herbária Pomegranate női tusfürdő - gránátalma kivonattal).












A hajunk a tisztítás mellett ápolást is igényel, a nyári nagy meleg és napsugárzás következtében szerkezete károsodhatott. Szerencsére a Herbária hajápolási kozmetikumai már évtizedek óta bizonyítottak. Ha eddig még nem tették volna, próbálják ki Csalán, Bojtorján, illetve Bánfi hajápolási termékeinket, amik közül minden hajtípusra találnak megfelelő terméket!

Alaposan és gyakran mossunk kezet, ehhez használhatjuk a Herbária kézműves szappanjait!

A gyakori kézmosás következtében előfordulhat, hogy bőrünk kiszárad, berepedezik. Ezt fokozza a hidegebb évszakok beköszönte és a szeles időjárás is. Az esetleges gumikesztyű viselés is igénybe veszi kezeinket, a sérülések pedig sajnos hajlamosabbá teszik a bőrt a fertőzésekre. Ilyen esetekben ajánlott ápoló krémek használata. Száraz bőrre megoldást nyújthat Bano Körömvirág krémünk, mely a körömvirág olajos kivonatát tartalmazó krém, értékes bőrápoló és regeneráló hatású. 50 ml-s Körömvirág krémünket is csatasorba állíthatjuk a szép, ápolt és hidratált bőr védelmében. A krém a benne lévő glicerin és tejprotein tartalmának köszönhetően gazdagon táplálja a bőrt. A tejprotein egy olyan hatóanyag, amely természetes módon képes újjáépíteni a bőr elasztin és kollagén rostjait, hosszan-tartó hidratáltságot biztosít. A körömvirágból készített kivonatok hámképző és gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkeznek, nyugtatják a bőrt, valamint könnyen felszívódnak.


Már odafigyelünk a táplálkozásra, mozgunk eleget, esetleg kiegészítjük étrendünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fokozott stressz is negatív hatással lehet a szervezet ellenálló-képességére. Ha megtehetjük, iktassunk be a heti menetrendünkbe egy kis meditációt, ellazulási technikákat, melyhez kiegészítésként használhatunk aromaterápiát, illóolaj párologtatást. A Herbária Wellness illóolajok termékcsalád folyamatosan bővül, válogasson kedvére!







Fontos szabály, hogy szellőztessünk gyakran! Ez vonatkozik az otthonra, az irodákra, minden zárt térre. A levegő tisztítására, felfrissítésére szintén érdemes illóolajokat használni!

Mindezek mellett fogadjuk meg az egyéb előírásokat, szabályokat, melyet a hatóságok előírnak! Hordjunk maszkot zárt térben (pl. boltokban), és tartsuk szem előtt a megfelelő maszkviselési előírásokat is!