Téli bőrápolás Herbária® kamilla és körömvirág krémekkel

A késő őszi, téli napokban fokozottan érdemes odafigyelni a bőrápolásra. A hideg, a szél, a jelentősebb hőmérséklet-ingadozások igencsak próbára teszik bőrünket. Könnyebben veszít nedvességtartalmából, hajlamosabbá válik a felső réteg a kiszáradásra, melynek következtében a bőr repedezetté válik, kevésbé ellenáll a külső környezet megpróbáltatásainak. A száraz bőr kipirosodik, viszket, csíp, fáj, feszül, felülete érdessé, pikkelyessé válik, így az összkomfortérzetet is rontja amellett, hogy szervezetünk első védelmi vonala fogékonyabbá válik a fertőzésekre, hiszen a sérült bőrfelület könnyebb átjutást biztosít a különböző kórokozó mikroorganizmusoknak is.

A téli hónapokban egy zsírosabb, sűrűbb állagú krém az ideális választás, mely hatékonyan táplálja, hidratálja az igénybe vett bőrt. Számos gyógynövény bőrre gyakorolt, jótékony hatása már igen régóta ismert és valószínűleg mindenkinek eszébe jut a nevük, ha a bőrápolást, bőrregenerációt megemlítjük. Szinte biztos, hogy a körömvirág és a kamillavirág mindenkinek felkerült a képzeletbeli listájára, ahogyan szerbe-számba vette a bőrápolás sztár gyógynövényeit. A Herbária körömvirág és kamilla krémek értékes hidratáló és bőrnyugtató komponenseik révén, növényi kivonataik révén, valamint a bennük lévő vitaminoknak köszönhetően télen is segítenek selymessé, puhává, élettel telivé varázsolni bőrödet.


A Herbária körömvirág krém a benne lévő glicerin és tejprotein tartalmának köszönhetően gazdagon táplája a bőrt. A tejprotein hatóanyag természetes módon képes újjáépíteni a bőr elasztin és kollagén rostjait, hosszantartó hidratáltságot biztosít. Körömvirág kivonat tartalmának köszönhetően a krém nyugtatja, ápolja a gyulladásban lévő bőrt; az A- és E-vitaminok pedig kedvezően egészítik ki bőrtápláló funkciót.





A Herbária körömvirág kenőcs hatékony bőrregeneráló, bőrnyugtató a benne lévő körömvirág kivonatnak és körömvirág olajnak köszönhetően. Szójaolaj és lanolin komponensei révén puhítja a száraz, repedezett, megkeményedett bőrterületeket.






A Herbária kamilla krém a kamilla kivonatnak, bisabololnak és allantoinnak köszönhetően nyugtatja és ápolja a kiszáradt, érzékeny arcbőrt. Ebben a krémben is megtalálhatóak olyan értékes hatóanyagok, mint a bőrpuhító glicerin, az elasztin és kollagén rostok újjáépítését segítő tejprotein komplex és a tápláló A- és F-vitamino