Herbária® Lóbalzsamok

A lóbalzsamok az ízületi és reumatikus problémák kezelése, ápolása kapcsán terjedtek el a köztudatban. Sportolás előtt és után hatékonyan alkalmazhatók az izomzat bemelegítésére, hűtésére, regenerálására. Eredetileg német állatorvosok fejlesztettek ilyen gyógynövényes készítményeket versenylovak ízületeinek, izmainak kezelésére, bemelegítésére, innen eredeztethető a ma használatos kozmetikumok elnevezése is.

A lóbalzsamok összetevői között általában megtalálható a vadgesztenye kivonat, rozmaring, ánizs, kámfor, glicerin, eukaliptusz- és más esszenciális olajok, melyeknek köszönhetően a balzsam jótékony hatást fejt ki a vázrendszerre, a csontokra, az ízületekre és az izmokra: serkenti a vérkeringést, védi az artériákat, vénákat, felfrissíti a fáradt, megterhelésnek kitett testrészeket. Ficam, húzódás, rándulás esetén segíthet ellazítani a görcsölő, fájó végtagokat; ápolja, nyugtatja az esetlegesen gyulladásban lévő ízületeket, izmokat.

Manapság már több fajtája is ismert ezeknek a balzsamoknak, a Herbária Zrt. kínálatában is megtalálható a hűsítő és a melegítő hatású változata is.

• A kék színű, hűsítő hatású Herbária Lóbalzsam összetételének köszönhetően frissítő, lazító hatást biztosít. A készítményben található gyógynövény kivonatok és olajok, valamint a mentol kiválóan alkalmazhatóak kisebb sportsérülések kezelésére, a megerőltetett izmok ápolására.

• A piros színű Herbária Lóbalzsam melegítő hatású gél, a benne lévő gyógynövény kivonatok - külön kiemelve a chili kivonatot – és olajok melegen tartják az izmokat és az ízületek környékét. Kiválóan alkalmas sportolás előtti bemelegítéshez és izomlazításhoz is.

Naponta több, akár 2-3 alkalommal is masszírozzuk be a választott gélt a kezelni kívánt testrészekbe, a hatékonyabb ápolás érdekében. Számos jótékony hatásuknak köszönhetően a hűsítő és a melegítő lóbalzsam is gyors segítség lehet a mindennapokban, csapj le rá mihamarabb szaküzleteinkben vagy webshopunkban.