Partnerek

Berkemann


Berkemann - Nem csupán lábbeli, életérzés!

 

Az egészségtudatosság fejben dől el, de a lábainknál, vagyis az alapjainknál kellene kezdődnie! Egy német családi manufaktúra, a Berkemann 1885-ben hívta fel erre először a figyelmet. Egy kényelmes cipő nem csak lépteinket könnyíti meg, hanem egyben egészségünk őre is.


Sokan talán nem is tudják, hogy egy kényelmetlen cipő viselésével - legyen az bármennyire divatos is-, bizony sokat árthatunk egészségünknek. Ha nem figyelünk lábaink egészségére, hamarosan jelentkezhet a kínzó hát- és derékfájás, az ízületek túlterhelése, valamint a talp fájdalma. A megfelelő cipő viselésével azonban megóvhatjuk lépteink egészségét.


A sikertörténet a fapapuccsal kezdődött


Az 1885-ben családi manufaktúraként indult vállalat, a Berkemann különleges minőségű cipőket kezdett el gyártani. Nem csak a szépségre helyezték a hangsúlyt, hanem arra is, hogy a lábbeli illeszkedjen viselője lábához. A szerény műhely hamarosan kisüzemmé nőtte ki magát, 1903-ra kifejlesztették a világ első, speciális talpkiképzésű fa modelljeit, melyek óriási sikert arattak, hercegnők, olimpikonok és énekesek is viselték.


Anatómiai talpkialakítás az egészséges léptekért


Ha a Berkemann lábbelik belső talprészén végighúzzuk a kezünket, úgy érezzük, olyan, mint egy domborzati térkép. Ez nem más, mint az anatómiai talpkialakítás, aminek köszönhetően csökken a lábra, a hátra és az ízületekre nehezedő terhelés. Míg a sarokágy a láb egyensúlyát biztosítja, a lábujjak alatti alátámasztás a gördülést segíti elő minden egyes lépésnél. A kettő közti domborulat pedig nem más, mint egy haránt- és hosszboltozati emelő.


Az anatómiai talpkialakítás minden Berkemann modell védjegye. Ettől válik olyan kényelmessé a lábbeli, hogy nem okoz gondot az sem, ha kilométereket kell megtennünk, vagy órákon át kell ácsorognunk benne. Ráadásul az anatómiai talpkialakítás egészségünk őre, hiszen megelőzi a lúdtalp kialakulását, vagy korrigálja a boltozat már meglévő süllyedését.  Emellett pedig a harmincéves kor felett gyakran jelentkező lábközépi fájdalom egyik legjobb ellenszere.A Berkemann ma is őrzi a több mint 130 éves tradíciót

A Berkemann több mint 130 év elteltével is ragaszkodik tradícióihoz, az anatómiai talpkialakításhoz és a kiváló minőséghez. Ma már minden pár lábbeli hazánkban, Kiskunfélegyházán készül, így a világ bármely pontján visel valaki Berkemannt, kiváló magyar cipészmesterek remeke őrzi lába egészségét.


Minden modell rendkívül sok kézimunkával, válogatott olasz bőrből, kopásálló talpakkal készül. Mire egy modell elnyeri végleges formáját, több mint százhúszor veszik kézbe, ez pedig a legjobb garancia a kiváló Berkemann minőségre! Tapasztalja meg Ön is, hogy a Berkemann nem csupán lábbeli, hanem életérzés! 


JANNA 1027-385

Ideális választás azok számára, akik lábproblémákkal küzdenek. Ez a modell ugyanis kiváló minőségű olasz bőr és sztreccs anyag kombinációjával készült, így tehermentesíti a láb nyomásnak kitett részeit. A lábbeli kivehető, anatómiai kialakítású talpbetéttel készül, ami öt ponton támasztja alá a lábat, így biztosítja az egészséges lépteket. Bősége két tépőzárral állítható, így kitűnő választás azok számára is, akiknek estére bedagad a lábfejük.


  JADA 1753-257


Egy igazán kényelmes klumpa akár utcai, akár munkahelyi vagy otthoni viseletre is, a nagyobb sarokmagasságot kedvelő Berkemann rajongóknak. Természetesen, mint minden lábbelink, ez a modell is anatómiai talpbetéttel készül.


  Robina 5052-218


Kivehető, mosható, cserélhető talpbetéttel rendelkezik, ami higiénikus használatot tesz lehetővé. Egy igazán kényelmes új fejlesztésű klumpa akár utcai, akár munkahelyi, de otthoni viselésre is, az alacsonyabb sarokmagasságot kedvelő Berkemann rajongóknak. Helyet ad az extra magas rüszttel rendelkező lábfejnek, és az erősebb lábak kényelmét szolgálja a széles sarokrész kialakítás.


Daria 1002-101

Felsőrésze első osztályú olasz bőrből készült, talpa csúszásmentes, a benne lévő talpbetét növényi anyagokkal cserzett bőrből készült, mely kivehető, mosható és cserélhető. Normál és széles lábfejre ideális, munkába és otthonra egyaránt használható. Fehér színben egészségügyi dolgozók, kozmetikusok, masszőrök számára is kitűnő választás.


  Victoria 1112-903

Kézzel varrott lábbeli, rendkívül lágy anyagokból, anatómiailag kialakított talpformával.


   Inke 5156-970


A sportos stílust kedvelők egyik kedvence lehet. A Berkemann tradícióihoz híven öt ponton alátámasztott anatómiai talpkialakítással készült. A sarokágyban beépített rezgéscsillapító óvja gerincünk és ízületeink egészségét. A lábbeli különlegessége, hogy a lábfej teljes elülső része stretch anyagból készült, ezért különösen kényelmes viselet a lábproblémákkal küzdők számára. A zipzár és a fűző együttese pedig a tökéletes illeszkedést biztosítja.


  Jelda 5251


Egy vadonatúj fejlesztés a Berkemanntól: valódi gumiból készült talppal, ami a speciális profilmintájú, intarziás kialakításának köszönhetően csúszásmentes. A légkamrák a belső gőz elvezetését biztosítják, és csökkentik a talp súlyát. A neoprén bélés kellemes viseletet biztosít. Kivehető, mosható, cserélhető, anatómiai talpbetéttel készül ez a fiatalos modell. Trendi Chelsea fazon, a fel- és levételt a belső cipzár könnyíti meg.


  Paulina 5354-255


Ez a bokacipő a Berkemann tradícióihoz híven öt ponton alátámasztott, anatómiai talpkialakítással, kivehető, cserélhető, mosható talpbetéttel készült. Az intarziás profilmintázatú talp könnyített és csúszásmentes. A neoprén bélés ideális viseletet biztosít. Külső részén a cipzár, belső oldalán a gumirugany segíti a gyors fel- és levételt.